Framtidens musik

Musik är ett ämne som ligger de flesta varmt om hjärtat då det har en förmåga att påverka vårt humör och inställning till livet samt kan förmedla både smärtsamma och positiva känslor. Ibland lyssnar man på vissa låtar för att minnas en tid eller för att minnas en känsla. Musiken utvecklas år efter år och såg inte alls ut som den gör idag till exempel för 30 år sedan. Smaken är ju som baken – delad, det vill säga att vissa saknar musiken som spelades förr medan vissa gillar dagens bättre. Somliga låtar är legendariska och dör aldrig ut likaså med vissa artister.

Tankar om musik i framtiden

Den största utvecklingen på musiken mellan då och nu är att teknik förändrar instrumenten och på sikt förändrar musiken. Allt ifrån bättre kvalitet och bättre ljud till nya sätt att skapa musik på. House är en musikgenre som har fått genomslag på senare år och som skapas av olika musikinstrument som slås samman och genom att höja och sänka1200px-Swedish_House_Mafia_and_Benny_Benassi volymer vid vissa etapper skapar det magiska ljudnivåer. Hur musiken kommer se ut om cirka 20-30 år är en fundering som man kan grubbla på i evigheter eftersom musiken utvecklas hela tiden och man vet aldrig vilket väg det kommer gå. Legender kommer och går varav några består. Alla har vi någon favorit från förr, det kan vara allt ifrån Michael Jackson eller Kiss till Beatles som gör att vi inte släpper det förflutna bakom oss. Det finns alltid någon som vi lyssnar på och tänker oss hur det var förr, musiken, modet och konserterna.

Musik från framtiden

En som hade en teori om hur vi skulle göra musik från framtiden är kompositören Mattias Petersson vars teori var att streamad musik skulle öka och att vi idag skulle lyssna på musik från Spotify och ha liknande tjänster i datorn och mobilen. Fler musikinstrument kommer utvecklas som man även kommer kunna studera på högskolorna för bästa möjliga resultat, multitouch-skärmar kommer användas för att utforma nya ljud och ljudetapper. Alla de här förslagen hade Mattias Petersson när han skulle utforma musik till framtiden och vad rätt han fick när vi tittar på dagens musik som spelas runt om på konserter och radio. Mattias Petersson har gjort musik från framtiden utan att egentligen veta hur just framtiden kommer se ut och han använde sig av förfinade toner, bättre kvalitet och mixade västvärlden med Palestrina och kinesiska räkneord vilket gör det mer exotiskt samt användandet av riktiga människoskrik och vrål. Allt detta klipptes ihop och utformades till framtidens musik med en ny genre.