Kvinnliga sångerskor och musiker

Inom musiken finns många fantastiska kvinnliga sångerskor av vilka flera blivit legender. Vem känner inte till sångerskor som Billie Holiday, Aretha Franklin, Nina Simone, Diana Ross, Bette Midler, Dionne Warwick, Stevie Nicks, Patti LaBelle, Shirley Bassey, Natalie Cole, Whitney Houston, Amy Winehouse och många fler. Att kvinnor med otroliga röster och musikalitet utvecklat musiken och inspirerat framtida kvinnliga artister är ett faktum.

Många band med kvinnliga sångare har blivit världsberömda. No Doubt med Gwen Stefani som vokalist och låtskrivare producerade stora hits som ”Just a Girl”. Pretty Reckless med sångerskan Taylor Momsen som sjöng den starka låten ”Make Me Wanna Die”. Andra kvinnliga sångerskor såsom Shirley Manson i bandet Garbage med hits som ”I Think I’m Paraniod” och ”Only Happy When It Rains”. Sångerskan Amy Lee i Evanescence med oförglömliga ”Bring Me To Life”. Halestrom med den fantastiska rösten från Lzzy Hale bevisar kvinnliga sångares plats inom rockmusiken. Vem känner inte till svenska bandet Cardigans med den coola sångerskan Nina Persson med ”Love Fool”, ”My Favorite Game” och ”Erase and Rewind”.

En av världens mest beundrade sångerskor, Christina Aguilera, har producerat underbara videos såsom ”Hurt” och ”Candyman”. Pussycat Dolls sång ”Buttons” med Snoop Dogg visar kvinnlig skönhet, elegans och designade underkläder som varje kvinna önskar i sin garderob. Det finns vackra, praktiska och sköna underkläder att köpa hos NA-KD till bra priser. Här kan du hitta de senaste trenderna samt bästa stylingtipsen med fri frakt samt fria returer inom nittio dagar. NA-KD erbjuder modetrender till låga priser och kommer att ge dig den absolut bästa shoppingupplevelsen någonsin. Här kommer du alltid att hitta senaste modet till bra priser.

Det finns flera sångerskor som var och är stora men som ingen vågat kopiera såsom Susan Janet Ballion, också känd som ”Siouxsie Sioux”. Sångerskan i det unika engelska bandet Siouxsie and the Banshees med sånger som ”Face to Face” och ”Cities in Dust” med apokalyptiska och mystiska texter. Musikgeniet Sia från Australien som exploderade på världsscenen med låtar (och dans samt musikvideor) som ”Chandelier”, ”Never Give Up”, “Titanium”, “Elastic Heart” och “Unstoppable”. Världskända Celine Dion med sin otroligt vackra röst som sjöng låten ”My Heart Will Go On” för storfilmen Titanic 1997. Mariah Carey är en låtskrivare och sångerska som har ett enormt röstomfång på fem oktaver men som klarar att nå toner över sju oktaver. Vilken kvinnlig musikalisk talang som kommer att bli nästa legendariska världsstjärna återstår att se. Men det är klart att kvinnor har varit och är viktiga för både musikens och sången utveckling.

Att starta en karriär inom denna bransch kommer att kräva mycket hårt arbete av både musiker och sångare. Ett tips är att skaffa scenvana, att kunna uppträdda inför publik och ge en show som publiken kommer att minnas. Skaffa spelningar överallt, privata fester, klubbar, skoldanser eller backyard parties. Erfarenhet inom scenframträdande betyder allt för en framtid inom musiken, inte pengar, det kommer senare. Ace of Base är ett varnande exempel på ett studioband som nådde internationella framgångar men som misslyckades på scen, vilket var början till slutet för Ace of Base. En internationell karriär kommer att kräva scenframträdanden och konserter inför en livepublik så det gäller att skaffa så mycket erfarenhet som möjligt.